Titanfall 2 har länge lidit av jobbiga serverproblem som tvingat stora delar av spelarskaran att strula med spelets matchningssystem för att ens kunna hitta matcher. För en vecka sedan uppmärksammades det dock på bland annat Reddit att detta problem har fixats i det tysta.

Dessutom har spelets "utvalda spellista" plötsligt börjat uppdateras till olika alternativ, samtidigt som spelet fått en bitig rabatt på 90 % på Steam. Med tanke på att spelet har varit hårt ansatt av hackare var det vissa som trodde att det kanske var inofficiella fixar som någon lyckats få in i spelet, men en representant från spelets moddningscommunity försäkrar om att det är Respawn som står bakom dem.

En hope exploits på diverse kartor har dessutom fixats på sistone, vilket markerats i spelet med Apex Legends-maskoten Nessie. Allt detta har fått vissa spelare att tro att något stort är på gång, och kanske till och med ett Titanfall 3. Andra ser det mest som att Respawn fått arsle ur vagn och fixat en del av spelets problem, eftersom det trots allt finns en trogen spelarskara.

I slutet av april sade Respawn-chefen Vince Zampella att Titanfall 3 inte var under utveckling, men att han gärna gör det om förutsättningarna är rätt. Så har de nu fått grönt ljus att påbörja utvecklingen. Skeptikern i mig säger troligen inte, men man kan ju alltid hoppas.