Superstudion Blizzards ingång i hjälteskjutargenren erbjuder både djup och själ med ett rejält stänk av stans bästa poleringsmedel. Men är det verkligen värt pengarna?

Ett plötsligt flämt uttrycks när min mail råkar snubbla över en de sällsynta och högt beaktade betanycklarna. Skrytsamt viftas den digitala vinstlotten i kompisgängets privata Facebookchat där den direkt möts av avundsjuka emojis.

Men malligheten tar slut rätt så kvickt när min binära rumpa serveras till mig själv efter att ha kickstartat jungfruresan med Hanzo, spelets egen japanska Robin Hood. Inte den lättaste karaktären att börja med, men skam den som ger sig – mumlar jag övertygande.

Inte den lättaste starten

Efter tre dagar av systematiskt självförtroendeförgörande börjar egot äntligen få grepp om spelet. Tyvärr är det över lika snabbt som det började. Betanhelgen släcks ned och likaså förhoppningen om att bli professionell pilbågsskytt.

Vilket leder oss till den 23:e maj. Datumet då Overwatch öppnar upp för alla som inte redan tömt pengapungen på månadens spelregn. En väderlek Blizzard inte tycks skymma undan ifrån.

Cirka 400 spänn kan verka en överdriven summa för något som bara erbjuder ett flerspelarläge i dagens free to play-era. Och att de även försöker pracka på mig köpbara kistor hjälper inte till i plånbokens återhämtningsprocess.

Men för att göra ett långt svar kort. Nej. Prislappen rättfärdigar inte vad du får ut i jämförelse med konkurrerande speltitlar. Men det är heller inte riktigt så enkelt.

Overwatch är och kommer vara årets multiplayer-spel. Varje omgång känns som ett välkomponerat stycke, där strängar och noter smälter samman till en dynamisk och exalterande upplevelse. Sällan känner jag mig uttråkad när min karaktär i takt till tonerna av smattrande intriger förflyttar sig mellan trånga korridorer och färgglada marknadsplatser.

Spendera pengar på kosmetiska ting - om du vill

De tolv ögonsköna banorna har märkbart knogats på till fullkomlighet då matchflödet rör sig näst intill naturligt till de utsatta uppdragen. Eskortera ett fordon eller fånga ett territorium. Och under färden dit går det hitta ett flertal påskägg. Futuristiska surfplattor med Hearthstone, 60-talsinspirerade affischer från studions olika spel och såklart en nudelätande murloc som, när du skjuter den, ger ifrån sig ett tillfredställande ”rwlrwlrwl!”

Det märks verkligen att utvecklarna har vänt, putsat och polerat varje sten när det kommer till skapa estetiskt tilltalande och välplanerade kartor. Något som blir särskilt tydligt när min draktatuerade japan smidigt klättrar från balkong till balkong, för att därefter placera en pil mellan ögonen på en motståndare från andra sidan. Lajvlikt repeterar jag frasen ”With every death, comes honor. With honor, redemption.” tyst för mig själv.

Föregående Nästa
Hög prislapp? Ett fantastiskt roligt spel med en förmodat lång livslängd... Det enda jag kan gnälla på är att matchmakingen känns lite knepig mellan varven igår matchades jag mot folk som ligger på 40+ i rank, själv ligger jag på 16. Vad det gäller trån... 01/06 Rankat spelläge är på väg... 30/05 Nu när man spelat ett X antal timmar Overwatch, så kan jag direkt konstatera att vissa utav banorna på läget Payload är på tok för smala. Hur ofta har man inte mött på ett försvar med 2-3 Bastion torn samt Torbjörn sen 1-2 Mercy / Symmetra, som rent uta... 30/05 Kom igen nu Jante, jag menar conthox. Mikrotransaktionerna är kosmetiska och ÄR med i spelet från start genom loot boxes som du får vid en ny level. Tycka vad du vill om Diablo 3, men att hävda att det 10:e mest sålda spelet någonsin inte är guld är gan... 30/05 Händer det inte att de lägger till skatt på priset i efterhand? 340kr är ett bra pris annars. De tar upp det här: https://www.reddit.com/r/Overwatch/comments/4a9ky2/can_i_buy_overwatch_for_american_price_and_still/ 29/05 Jag fattar inte hur vissa recensenter känner sig tvungna att nämna att spelet är för dyrt? Man får väl, som med alla andra spel, känna om man får valuta för pengarna. Vilket samma recensenter samtidigt verkar tycka. Antalet timmar de flesta som köper... 29/05 Det spelar väl för fan ingen roll vilken skala som används? Du kan köpa ett spel som fått 97% på metacritics och ändå tycka det är skit. Betyg är meningslösa för oss konsumenter och det är bara sorgligt att så mycket vikt läggs på dem, speciellt med tan... 28/05 Det finns ingen konspiration här, utan folk är nog bara positiva för att de tycker att det är ett bra spel. 28/05 5-Gradig skala är sällan bra. Då är det likes att ha + eller - helt och hållet lika gärna. 27/05 Haha, oklart hur jag lyckades med att få två till tre :D 332:- blir det om du går in på bnet och sedan väljer us/americas som region. 40$ kostar det då istället :) 27/05
Skicka en rättelse